Pravidlo Najít a nahradit

Pravidlo umožňuje ve zvolené vlastnosti produktu vyhledat řetězec a nahradit jej jinou hodnotou. Možností využití je mnoho, pravidlo umožňuje například hromadnou změnu kompletních názvů produktů, nebo odstranění jednoho nežádoucího slova. Pro rozsáhlejší možnosti uplatnění lze pro vyhledání řetězce využít také regulární výrazy.

Jak s pravidlem pracovat?

Krom standardního nastavení společného všem pravidlům je nutné vybrat vlastnost produktu, ve které bude vyhledán text k nahrazení, zda v textu mají být rozlišována velká a malá písmena, zda má být hodnota nahrazena pouze v případě, že odpovídá přesně zadané původní hodnotě, nebo zda tuto pouze obsahuje, a nakonec právě také možnost vyhledávání řetězce s využitím regulárních výrazů.

Seznam nahrazovaných a nahrazujících hodnot je v Napojse možné vložit buď přímo do tabulky v nastavení pravidla, nebo je možné ji vytvořit v tabulkovém editoru jako soubor ve formátu csv a do Napojse importovat. To volíme možností zdroj frází. Dále volíme význam hodnot, či zda mají být v hledaném nahrazovaném řetězci rozlišována velká a malá písmena.

Význam hodnot v levém sloupci

Ve výběru volíme, zda chceme nalezenou hodnotu nahradit pouze za předpokladu,že zcela přesně odpovídá zadanému řetězci, nebo zda stačí že jej obsahuje, nebo nakonec zda v nahrazované hodnotě využíváme regulární výraz.

Zdroj frází

Zvolíme, zda nahrazované a nahrazující hodnoty budeme vpisovat přímo do formuláře v Napojse, nebo budeme vkládat připravený csv soubor. Možností je několik, jejich níže uvedený výpis skrze odkaz vás zavede k bližším informacím.

  • Tabulka - nahrazované i nahrazující hodnoty vypíšete přímo do pravidla
  • CSV soubor - hodnoty vyplníte do CSV tabulky připravené mimo aplikaci, kterou následně importujete přímo do pravidla. Vhodné pro velké množství upravovaných hodnot.
  • Externí zdroj - hodnoty vyplňujete v externím souboru, který je aktualizovaný na nějakém externím úložišti. Napojse si soubor při každé aplikaci pravidel stáhne.

Tabulka

Při využití předpřipraveného formuláře do levého sloupce zadáváme hodnoty, které mají být ve vlastnosti produktu nahrazeny, v pravé pak nahrazující hodnoty.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.