Párování kategorií 3.0

Funkce párování kategorií umožňuje snadné přiřazení kategorií ze zdrojového feedu na strukturu, která existuje v Napojse.

  • V případě, že používáte Napojse jako dodavatel, párujete vlastní kategorie z feedu na interní kategorie v Napojse. Toto párování se používá pro rychlejší zatřídění produktů do e-shopových kategorií klienta. Nastavení párování se zobrazí po zvolení záložky Kategorie v přehledu katalogu.
  • Pokud Napojse používáte jako e-shopař, budete párovat na exportu kategorie z dodavatelského feedu na strukturu kategorií ve svém e-shopu.

Práce s párováním kategorií je pro oba případy shodná.

Na stránce se zobrazuje tabulka, kde v levém sloupci jsou kategorie ve zdrojovém feedu, v pravém sloupci se feedovaným kategoriím přiřazují kategorie v Napojse. Kliknutím do pole se zobrazí přehled volitelných kategorií, ve kterém je možné jich libovolné množství k vaší kategorii přiřadit.

Zvolená kategorie se vypíše do pole, kategorie se v přehledu bude zobrazovat jako napárovaná.

Do vyhledávacího pole je také možné přímo vepsat očekávaný název požadované kategorie, nabídka přizpůsobí výběr zadanému řetězci.

Po výběru kategorie zadaná hodnota v poli zůstane pro případnou možnost výběru dalších kategorií z omezeného výběru. Zadaný text můžete odstranit stisknutím klávesy escape.

V případě, že najedete kurzorem myši nad přiřazenou kategorii, kurzor se vám změní na symbol kopírování. Pokud kliknete na levé tlačítko myši, zadaná kategorie se vám uloží a pomocí ctrl+v ji lze vložit do dalšího pole. Tímto způsobem lze snadno přiřadit různým vlastním kategoriím stejnou kategorii v Napojse.

Pro přehlednější efektivní přiřazování kategorií je možné si v přehledu nechat zobrazit pouze nespárované kategorie, případně filtrovat kategorie obsahující v názvu určitý text.


V případě, že jste dodavatel, je párování kategorií nutné pro schválení katalogu. Doporučujeme ještě projít produkty, abyste měli jistotu, že se zobrazují správně, případně schvalte pouze produkty, které katalogem mají být odběratelům nabízeny.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.