Manuální úpravy

Úpravy produktů přímo v Napojse lze provádět dvěma základními způsoby. Pokud je možné na základě nějakých kritérií vyselektovat skupinu produktů, které mají být upraveny shodným způsobem, je možné využít filtry a pravidla. V případě, že úpravy chcete řešit přímo na úrovni jednotlivých produktů, je možné produktové vlastnosti v Napojse přepisovat ručně - přímo u produktů, a to buď po rozkliknutí detailu produktu, nebo pomocí našeho režimu úprav.

Úpravy v detailu produktu

Potřebujete-li změnit nějakou vlastnost přímo u konkrétního produktu, můžete jej vybrat z přehledu a vlastnost přepíšete tím, že na ni kliknete a navolíte/zapíšete novou hodnotu.

Po uložení se změněná hodnota zaznamená, ale ještě se u produktu napevno nezapíše (nebude se exportovat). K tomu dojde až po aplikaci pravidel. Upravená vlastnost s neaplikovanou změnou je u vlastnosti viditelná ikonkou se symbolem ciferníku.

Kliknutím na ikonku úpravu odstraníte.

Aplikace manuálních úprav

Všechny provedené změny se shrnou do jednoho pravidla - manuální úpravy. Po vytvoření první manuální úpravy se pravidlo samo založí a naleznete jej v přehledu pravidel. Jeho aplikace proběhne vždy při aplikaci všech pravidel - kterou je také možné vyžádat manuálně v sekci Pravidla na daném importu/exportu. Po každé manuální úpravě je pro její aplikaci potřeba, aby pravidla proběhla. Není třeba čekat na automatickou aktualizaci, provedení pravidel lze vyvolat kliknutím na příslušné tlačítko aplikovat pravidla.

Po proběhnutí aktualizace symbol ciferníku u upravené vlastnosti zmizí. Zbývající ikona ruky však stále naznačuje, že je vlastnost upravena ručně - a je také možné kliknutím na ikonu vlastnost odemknout.

Odemknutá vlastnost se nastaví ze zdrojových dat opět po aplikaci pravidel.

Zobrazení původních dat

U manuálně upravených dat Napojse nabízí snadné přepnutí na zobrazení původních hodnot, a to jak na úrovni jednotlivých produktů, tak v jejich přehledu.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.