Vlastní formát exportu

V tomto článku si ukážeme princip nastavení exportu dat z Napojse do zcela volitelného formátu. Nový export přidáte dle postupu v nápovědě Přidání exportu. Vlastní strukturu můžete použít pro formáty

Po zvolení požadovaného formátu se Vám zobrazí pracovní pole pro mapování dat z Napojse do elementů výstupního feedu. V poli vytváříte strukturu vkládáním proměnných - což jsou elementy, zastupující produktové vlastnosti v Napojse. Proměnné uzavíráme do dvojitých složitých závorek, např. {{ title }} pro název produktu atp. Seznam možných proměnných nabídne přímo napojse stiskem kombinace kláves ctrl+mezerník. Pro složitější nastavení je také možné používat funkce.

S jednotlivými typy souborů se pracuje mírně odlišně, níže si je projdeme konkrétně.

XML

Struktura souboru ve formátu XML je definována pomocí tagů ve špičatých závorkách, které jsou do sebe zanořeny dle kontextu. Obvykle bývá celý feed obsažený v jednom elementu (např. <SHOP>), ve kterém jsou pak v samostatných elementech (např. <SHOPITEM>) obsažena data jednotlivých produktů - uzavřena opět do příslušného elementu. Napojse při založení exportu základní strukturu připraví

je také možné nechat si naimportovat jednu z šablon, které jsme pro vás v Napojse již zpracovali, a pomocí vlastních úprav si ji přizpůsobit - přes tlačítko Ukázky šablon.

CSV, XLSX

Soubor csv se skládá z hodnot oddělených pomocí oddělovače. Stačí tedy zvolit (a dodržet) oddělovač, nadefinovat názvy sloupců a dále, v bloku pro produkt, hodnoty v daných sloupcích. Soubor ve formátu xlsx je realizován stejným způsobem.

I zde je možné použít jednu z připravených šablon a tu si dle potřeby upravit.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.