Aktualizace feedu

Pokud má být zajištěna platnost dat, je potřeba, aby napojený import byl ze zdrojových dat pravidelně aktualizován. Při aktualizaci si Napojse stáhne dostupná data a použije je k aktualizaci stávajících produktů či založení produktů, které ve feedu od poslední aktualizace přibyly. Zároveň dochází k aplikaci pravidel.

Aktualizace může probíhat buď automaticky, nebo ji můžete spustit manuálně.

Nastavení automatické aktualizace

Pro automatické aktualizace feedu je potřeba zvolit, ve které časy mají data být aktualizována. Počet časových oken, která můžete použít, je závislý na vašem tarifu v Napojse. Časová okna můžete přizpůsobit v nastavení importu.

Volíte dny, ve kterých bude aktualizace probíhat - a také celé hodiny, kdy má být spuštěna. Více hodnot je možné zvolit obvyklým způsobem, kombinací myši a klávesy shift, resp ctrl. Po výběru je potřeba volbu potvrdit uložením stisknutím příslušného tlačítka.

Nastavené časy jsou nicméně orientační, reálně může trvat několik minut od přiděleného času, než proces proběhne.

V přiděleném čase je aktualizace zařazena do fronty úloh a jakmile na ni dojde řada, feed se stáhne data se aktualizují.

Manuální spuštění aktualizace

V některých případech se může hodit spustit aktualizaci manuálně. Možností je více a liší se:

  • v datech, která jsou aktualizována
  • v době, kterou zpracování importu bude trvat

Aktualizaci spustíte na stránce nastavení importu výběrem jedné z níže uvedených možností.

Přegenerovat změněné

Dojde ke stažení aktuálních dat, ovšem data se v Napojse obnoví pouze u produktů, u kterých došlo k nějaké změně. Aktualizace díky tomu probíhá rychleji, než když se aktualizují všechna data.

Přegenerovat vše

Při této možnosti bude stažený celý feed a aktualizována budou veškerá data v Napojse. Aktualizace tak bude trvat déle, než v prvním případě. Jedná se o typ aktualizace, která se spouští automaticky.

Aplikovat pravidla

V této možnosti reálně nedojde ke stažení aktuálních dat - spustí se import posledně staženého souboru, při kterém zároveň dochází k aplikaci pravidel. Stejného efektu dosáhnete stisknutím tlačítka Aplikovat pravidla v sekci Pravidla.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.