Import doplňkového feedu

Často se můžete setkat s tím, že vám dodavatel dá feedů hned několik. V jednom z nich mohou být základní informace o produktu, v druhém např. ceny, v dalším stavy skladu apod. Aby byly údaje o produktu kompletní, je potřeba napojit všechny a informace pospojovat.

Základní pojmy

Napojse rozlišuje dva základní typy importů:

  • hlavní import - zpravidla obsahuje základní informace o produktu (název, popis apod.). Z hlavního import Napojse vytváří nové produkty. Hlavní import může být vrámci jedné skupiny importů vždy pouze jeden.
  • doplňkový import - obsahuje doplňkové informace k produktu (např. dodací lhůty, ceny, související produkty apod.). Doplňkových importů může být vrámci jedné skupiny importů neomezeně, jinými slovy - hlavní import může mít neomezeně doplňkových importů. Z doplňkových importů se informace pouze doplňují k produktům, které vznikly hlavním importem, tzn. že doplňkové importy nezakládají nové produkty.

Postup

  1. Přidejte hlavní import podle článku Import vlastního feedu
  2. Uvnitř hlavního importu klikněte na Nastavení a přidejte doplňkový import

  3. Proces přidávání je velmi podobný jako u hlavního importu:

Párovací elementy

Důležité je, aby hlavní i doplňkový import obsahoval nějaký společný identifikátor, podle kterého lze poznat, že se jedná o stejný produkt (například EAN). Takový společný identifikátor je potřeba z obou importů do Napojse importovat a u doplňkového importu nastavit, že podle něj chceme produkt párovat (neboli hledat v databázi). Konkrétní příklad:


  1. Zjistíme, jaký společný identifikátor importy mají. V dalších bodech budeme pro jednoduchost předpokládat, že se jedná o EAN.
  2. Z hlavního importu musím EAN namapovat, tzn. po proběhnutí importu musí být EAN u produktu zobrazený.

  3. Při zakládání doplňkového importu musíme EAN (+ další informace, které z něj chceme získat) namapovat také. V mapování bychom tím pádem u EANu měli vidět upozornění, že je vlastnost mapovaná i z hlavního importu:

  4. Na poslední straně přidávání doplňkového importu musím zkontrolovat, že párujeme podle EANu. Pokud ne, párování upravíme a data znovu přegenerujeme.

  5. U produktu následně uvidíme doplňkové informace, které jsme si z doplňkového feedu importovali.

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.