Formát feedu

Napojse umožňuje vlastnoruční nastavení importu pro feedy, jejichž struktura není standardní. Pro napojení takového feedu je potřeba projít několik kroků. Jejich přehled naleznete na stránce Mapování feedů. Tento článek se věnuje

Nastavení základních vlastností formátu

Produktový element

V prvním kroku po nastavení feedu k importu vám Napojse nabídne tag, ve kterém jsou zabaleny jednotlivé produkty. Typicky se jedná o SHOPITEM, ITEM, PRODUCT apod.

Jazyk ve feedu

Některé feedy mohou obsahovat shodné informace hned v několika jazycích a pomocí standardizovaného označení jazyka v produktovém tagu je pak možné přistupovat k vybraným datům. Napojse příslušná data dle vybraného jazyka vyhledává samo.

Hlavní měna ve feedu

Obdobně jako s jazykem, feed může obsahovat ceny v různých měnách a v některých případech opět lze automatizovat preferenci vybrané měny při importu.

Nastavený jazyk i měna ve feedu si Napojse uloží do proměnné, se kterou lze v rámci mapování feedu dále pracovat.

Na klíčovou část procesu pokračujeme kliknutím na tlačítko Definovat vlastní formát.

Formát feedu - mapování importu

V této části se podíváme na strukturu prostředí pro mapování produktových feedů. Vybraným vlastnostem se budeme dále věnovat detailněji.

  1. Přehled příkazů

    Zde se bude nacházet logika, podle které se bude celý feed zpracovávat. Logika je realizována podle jednotlivých příkazů (2) - každý příkaz udává, jakým způsobem má být v Napojse vytvořena produktová vlastnost. Jednotlivé příkazy lze slučovat do skupin (3). Při založení nového importu je vytvořena výchozí skupina, v rámci které lze příkazy rovnou vytvářet.

  2. Přidat příkaz

    Příkazy jsou předpisy, které stanovují, jakým způsobem se nastaví určená vlastnost produktu na základě dat dostupných ve feedu. Pro dosažení požadovaného chování využíváme čtyři typy příkazů v libovolných kombinacích. Jednotlivé typy jsou podrobněji vysvětleny v samostatném článku nápovědy.

  3. Přidat skupinu

    Skupina příkazů slouží ke zpřehlednění mapovaného importu. Neprojevuje se na zpracování feedu, proto, s výjimkou jedné základní skupiny, jich není povinné používat více. Jedná se o praktický nástroj, který vám usnadní orientaci v nastavení párování dat. Doporučujeme pomocí nich sloučit sklad. příkazy pro základní produktové informace, ceny, parametry apod. Na příkladu níže skupina Ceny obsahuje všechny příkazy, související s cenami.

    Název skupiny změníte po najetí kurzoru nad její aktuální název - po kliknutí na ikonu tužky se Vám zobrazí textové pole, kde můžete název změnit.

  4. Tagy ve feedu

    Tabulka zobrazuje přehled všech tagů, které se k produktům ve feedu (stanoveným na základě produktového elementu) vážou. V záhlaví tabulky se zobrazuje informace o celkovém počtu tagů, každého tagu je pak uvedeno (nenápadným číslem v závorce), kolikrát je ve feedu uveden. V případě, že máte tag v párování již použitý, vyplní se barvou.

    Po najetí kurzoru nad otazník u každého tagu jsou zobrazena data uvedená v daném tagu u prvního produktu ve feedu.



  5. Importovat z šablony

    Import mapování z šablony umožňuje použití předpřipraveného schéma párování. Pokud víte, že váš feed například vychází ze struktury shoptetových feedů, pouze umí něco navíc, naimportujete si šablonu Shoptetu a doupravíte dle potřeby.



  6. Zobrazit feed

    Funkce umožňuje zobrazení prvních 10 produktů z feedu ve vašem prohlížeči. To bývá užitečné pro základní orientaci ve feedu.


  7. Zobrazit produkt

    Při mapování feedu je možné průběžně kontrolovat, jak budou v Napojse vypadat produkty vzniklé nastaveným mapováním. Pro získání náhledu produktu stačí kliknout na tlačítko Zobrazit produkt. Kliknutím na tlačítko Další se zobrazí další produkt ve feedu.

Jakmile je formát feedu připravený a máte přehled s rozhraním pro mapování importů, můžete se pustit do samotného mapování. K ruce vám mohou být následující nápovědy:

Byl pro vás tento článek užitečný? Děkujeme za zpětnou vazbu! Hodnocení se napodařilo uložit, zkuste to prosím později.